Menu

Human Dynamics verdieping

Deze Human Dynamics verdiepingstraining is voor cursisten die de basistraining gevolgd hebben. Het gaat om een tweedaags programma dat zich concentreert rondom het thema werk.
Het programma kent de volgende onderdelen:

Module 1: Samenwerken

De kennis, die het basisprogramma Human Dynamics levert, kan gebruikt worden om binnen de teams de verschillen beter te benutten. Hoe kun je de persoonlijkheidsdynamieken verbinden met teamrollen? Welke mensen kun je bij voorkeur in zetten in een bepaalde fase van een proces? En als je het samen wilt doen, hoe houd je iedere medewerker betrokken?  Deze verdiepingscursus leidt tot betere resultaten bij teamprojecten. Het helpt je om je eigen plaats in een team beter in te nemen.

Module 2: Veranderprocessen

Léon de Caluwé heeft een interessante beschrijving geleverd van de verschillende veranderstrategieën: de kleuren van De Caluwé. En veranderen doe je vaker dan je denkt, namelijk iedere keer als je iets nieuws ontwikkelt of aanpakt. In deze module worden die veranderstrategieën gepresenteerd en verbonden met persoonlijke voorkeuren die samenhangen met de persoonlijkheidsdynamiek. Tegelijk wordt geoefend hoe je door het ontwikkelen van het derde principe kunt werken aan verbreding van je repertoire.

Module 3: Feedback geven en krijgen.

Deze module bouwt de inzichten over communicatie verder uit. Je kennis van de verschillen in  communicatiebehoeften leer je te gebruiken om effectief feedback te geven en te ontvangen.

Module 4: Stress & werkdruk

Werkdruk wordt door de verschillende persoonlijkheidsdynamieken verschillend ervaren. De een vindt het heerlijk om met van alles bezig te zijn, als een spin in het web, terwijl de ander geniet als taken netjes een voor een afgewerkt worden. In deze module werk je aan je eigen stressmanagement. Tegelijk leer je hoe de verschillende dynamieken reageren op werkdruk en stress en kun je deze kennis benutten in het begeleiden van collega”s, studenten.

Optie: Human Dynamics en geloofsbeleving

Als de groep er voor kiest kan de tweede dag de optie Human Dynamics en geloofsbeleving worden toegevoegd

Resultaat

Aan het einde van deze trainingsdagen

  • Is je kennis van Human Dynamics weer opgefrist;
  • Weet je hoe je zelf het meest effectief kunt omgaan met stress en hoe je de juiste principes kunt aanspreken om ontspannen te blijven in lastige situaties;
  • Kun je je collega, medewerker of student, die veel werkdruk ervaart, beter begrijpen en helpen;
  • Heb je meer inzicht in je eigen voorkeur om iets aan te pakken;
  • Weet je nieuwe veranderstrategieën te benutten;
  • Kun je helder aangeven op welke manier je feedback wilt ontvangen en benutten;
  • Ben je effectiever in het geven van feedback aan  collega”s, medewerkers en studenten;
  • Heb je inzicht in samenwerkingsprocessen, begrijp en accepteer je dat je soms afhaakt. Je leert anderen meer ruimte te geven om tot hun recht te komen.

Deze training wordt alleen  nog incompany gegeven