Menu

Referenties

Coachen

Er zijn momenten in je leven dat het goed is als iemand je helpt weer een stap verder te komen. Steef heeft mij een aantal malen de spiegel voorgehouden. Ik heb zeer gewaardeerd hoe hij dat gedaan heeft. Niet door het aanleren van trucjes, maar door jezelf kleine aanpassingen te laten ontdekken. Dat levert mij iedere dag nog veel op, niet alleen in mijn werk maar ook op het intermenselijke vlak.
Jan Overeem, Kliksafe B.V.

Human Dynamics

Wij hebben als fractieteam veel gehad aan de human dynamics training van Steef Post. De training laat zien hoe we als mensen verschillen. Door dat inzicht kun je als team verder groeien en ieders eigenheid laten opbloeien.”

Kees van der Staaij, SGP – Fractievoorzitter

Conflictbemiddeling

Deze tweedaagse training is een absolute aanrader voor iedereen die handvatten wil krijgen in conflictsituaties. Persoonlijk was voor mij een eye-opener dat het in conflictsituaties niet gaat om uitgangspunten, maar om belangen. De dagen waren intensief en afwisselend. Veel oefensessies o.a. met professionele acteurs en good practise van Steef zelf.
Vanaf nu ben ik graag lui, dom en dakloos!
P.C. (Peter) Wiersma, directeur Johannes Calvijnschool Krimpen

Human dynamics

 Deelnemen aan Human Dynamics was een boeiende, afwisselende en intensieve ontdekkingstocht langs zes verschillende persoonlijkheidsdynamieken. Je gaat hierdoor anderen beter begrijpen en ook jezelf. En dat is belangrijk als je veel met andere mensen te maken hebt en de bedoeling hebt echt samen verder te komen. Ik vond de opzet van deze twee dagen durende cursus erg goed.
Gert Bergacker, Voorzitter College van Bestuur, Driestar College

Mediation

 Als Hoornbeeck College hebben we in twee situaties een mediationtraject ingezet met Steef Post als mediator. Door betrokken collega’s is de wijze van optreden van Steef positief ervaren. In beide gevallen heeft het traject geleid tot een constructieve voortzetting van de samenwerking. De inbreng van Steef is een goede mogelijkheid om mensen weer beter te kunnen laten functioneren. Van harte aanbevolen!
Mark van Winkelen, lid directieteam Hoorbeeck College

Mediation

 Afgelopen jaar hebben wij, twee leidinggevenden op een drukke afdeling in ons ziekenhuis de hulp ingeroepen van SDP advies om via mediation de communicatie tussen ons weer op een werkbaar en professioneel niveau te brengen. Steef heeft hierin ons begeleid. Beiden kunnen we achteraf stellen dat we hier eerder voor hadden moeten kiezen. Het heeft ons erg geholpen om weer te leren luisteren zonder na het tweede of derde woord van de ander direct in de reactie te vliegen. Het was voor toen en nu nog steeds een prima interventie die ik anderen die hier (soms) ook tegen aan lopen aanraad.
Roelof Pool. Van Weel-Bethesda ziekenhuis Dirksland

HD-sessie

 Na de HD-sessie wat het alsof de mist in ons team was opgetrokken. Het herkennen van de basispatronen van de Human Dynamics leverde veel wederzijdse (h)erkenning op. De training bood mogelijkheden om over zaken te praten waar we anders nooit over zouden praten. Hierdoor kregen we begrip voor elkaar waardoor werkprocessen verbeteren. Na een HD sessie vergeet je nooit meer dat mensen niet hetzelfde zijn als jij.
A.C.W. (Arco) Hak MBA, Algemeen directeur Eliezer- en Obadjaschool

Teamcoaching

 Als leidinggevende van een team thuiszorgmedewerkers wilde ik graag mijn team op een hoger niveau brengen. We hebben de opdracht gegund aan Steef Post van SDP | Advies en hebben daar geen moment spijt van gehad. Steef heeft ons gecoacht en handreikingen aangeboden op zijn eigen manier. Hij deed dat op een zodanige pakkende wijze dat er een sfeer gecreëerd werd waarin het team in alle openheid met haar kwaliteiten/valkuilen en teamdoelen aan de slag is gegaan. Ik pluk er nu de vruchten van.
Wilma Zoutewelle, leidinggevende, RST Zorgverleners

Training

 Bij de afdeling Advies en Toerusting van de NPV kloppen soms mensen aan die in het contact met de behandelend arts helemaal zijn vastgelopen. Om op een goede manier een bemiddelende rol te kunnen vervullen hebben we Steef Post gevraagd een training te verzorgen voor een aantal medewerkers. Het was verrassend hoe hij in korte tijd veel verhelderende en nieuwe inzichten wist mee te geven, praktijkgericht en in aansluiting op de leerbehoefte van de deelnemers. Duidelijk een training op maat met hoog rendement. Ik kan hem dan ook van harte aanbevelen als trainer.
Ali van Dijk, Beleidsadviseur Advies en Toerusting, NPV Zorg voor het leven

Training Coachen

 Het volgen van de cursus over oplossingsgericht coachen heeft mij heel veel geleerd. Nadat ik wel eens ergens een losse module had gevolgd over dit onderwerp was het me eigenlijk nog steeds niet echt duidelijk hoe ik dit in de praktijk kon inzetten. Maar door deze cursus van SDP-advies  heb ik nu ook daadwerkelijk kunnen leren en ervaren hoe het in de praktijk werkt. Het is een plezier om te merken hoe je hiermee kinderen, jongeren en volwassenen een heldere maar ook totaal andere blik kunt geven op hun probleem, of beter gezegd op hun mogelijkheden. Je hebt veel steun aan de feedback die je tijdens de cursus krijgt en er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het werken aan je eigen ontwikkeling hierin. Daarnaast ontstaat er snel een leuk contact binnen de groep door de vele interactieve werkvormen. Ik kan de cursus -Coachen is een kunst- van harte aanbevelen voor allerlei mensen die regelmatig gesprekken voeren waarbij zij de ander coachen. Het maakt niet uit in welk circuit.
Nelleke Tak, Ambulant begeleider Berseba. 

Contact

Bent u geïnteresseerd? Twijfel niet om contact met mij op te nemen via info@sdpadvies.nl voor een vrijblijvende afspraak.

Ga naar contact